Gemeente moet meer duidelijkheid geven over ontwerpbestemmingsplan - Sliedrecht24

2022-05-21 18:25:32 By : Mr. Wallace Peng

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht moet meer duidelijkheid gaan geven aan verschillende partijen over het ontwerpbestemmingsplan Burgemeester Winklerplein. Dat kan leiden tot vertraging in de planning. Demissionair-wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Project Burgemeester Winklerplein schrijft dat donderdag 7 april 2022 in een College Informatiebrief (CIb) aan de leden van de gemeenteraad. 

De afgelopen maanden is er volgens Vat gewerkt aan een ontwerpbestemmingsplan voor het Burgemeester Winklerplein. Diverse onderzoeken zijn uitgevoerd, de toelichting is geschreven en de regels zijn opgesteld. Nu een aantal partijen het plan is gestuurd voor reacties. Het beantwoorden vraagt weer tijd. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Het ontwerpbestemmingsplan is naar de overlegpartners gestuurd voor een reactie. Vat: “Dat heeft tot opmerkingen geleid ten aanzien van thema’s als water, bereikbaarheid en de toepassing van het geluidbeleid. Deze reacties leveren geen onoverkomelijke belemmeringen op en bij de verdere uitwerking van het bestemmingsplan kan hier rekening mee worden gehouden. Daarnaast geven zowel de Provincie Zuid-Holland als de Commissie Detailhandel Zuid-Holland aan de noodzaak tot uitbreiding van het aantal vierkante meters commerciële ruimte in het gebied onvoldoende is onderbouwd.” Over deze opmerkingen zal volgens Vat nader worden overlegd.

Woningen Het college was verbaasd door de reactie van de provincie ten aanzien van het aantal woningen in het plangebied. In het nu voorliggende plan worden 42 woningen meer gerealiseerd dan aanvankelijk waren opgenomen in de regionale woningbouwprogrammering. “Het plan levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de regionale ambitie om meer binnenstedelijke woningen te realiseren. De provincie geeft in haar reactie aan dat de behoefte aan deze woningen nog onvoldoende is aangetoond. De provincie kiest hier voor een formele benadering van de regelgeving die gebaseerd is op het feit dat de Regionale Woonvisie 2021 van de Drechtsteden nog niet door de Gedeputeerde Staten is geaccepteerd. Na de aanvaarding door de Gedeputeerde Staten is het woningaantal alsnog voldoende onderbouwd.”

Planning In de raadsvergadering van half februari 2022 is aangegeven dat het ontwerpbestemmingsplan in het derde kwartaal aan de gemeenteraad ter vaststelling zou worden aangeboden. Daarbij is aangegeven dat deze planning afhankelijk is van de reacties van de overlegpartners op het ontwerpbestemmingsplan. “De tot dusver ontvangen reacties van de Provincie en anderen betekenen dat extra onderzoek en overleg noodzakelijk is. Het streven blijft erop gericht om het ontwerpbestemmingsplan in het tweede kwartaal ter inzage te leggen, maar gelet op de complexiteit van dit dossier sluiten wij vertraging niet uit. Wij houden druk op de planning, maar zijn daarin afhankelijk van andere partijen”, schrijft Vat in de CIb. Naast het proces van de bestemmingsplanprocedure loopt volgens Vat ook parallel het proces om te komen tot een goed ontwerp van de buitenruimte en de verwerving van het vastgoed. Vat: “De ontvangen adviezen hebben geen gevolgen voor de voortgang van deze activiteiten.”

Bewaar mijn naam en e-mailadres in de browser voor de volgende keer dat ik reageer.