Wekdienst 28/7: Biden en Xi spreken elkaar • Opnieuw acties op de weg

2022-07-30 10:32:18 By : Mr. Feng Chen

Goedemorgen! Ook vanochtend zijn er weer boerenacties met afval en hooibalen op verschillende snelwegen. En de Amerikaanse president Joe Biden en de Chinese president Xi Jinping gaan met elkaar in gesprek.

Het weer: zonnig met sluierwolken en 's middags stapelwolken. Het blijft droog met een zwakke tot matige noordoostenwind. De temperatuur stijgt naar 20 tot 25 graden. Vrijdag is het tijdelijk koeler. Tijdens het weekend wordt het regionaal weer zomers warm met meer dan 25 graden. Met uitzondering van een bui is het vaak droog.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Ook vannacht waren er weer acties van boeren. In meerdere provincies zijn snelwegen deels afgesloten vanwege acties met afval en hooibalen. Het gaat in elk geval om de A7 tussen Hoorn en Den Oever en de A1 bij Voorst en de oprit bij Markelo.

Op de A7 bij Midwolde is vannacht een ongeluk gebeurd doordat er afval op de weg lag. Er waren meerdere auto's bij betrokken maar er raakte niemand gewond. De politie waarschuwt automobilisten in Noord-Nederland om alert te zijn op nieuwe acties.

Ook bij een afrit van de A1 bij Kootwijk lagen gisteravond brandende hooibalen:

De Britse vrijwillige reddingsbrigade heeft een 11-jarige jongen gered die in zijn opblaasboot de zee op was gedreven. Dat gebeurde bij een badplaats in de buurt van Dover. Hij werd ruim 1,5 kilometer uit de kust gevonden.

De jonge Brit was met zijn familie op het strand en speelde in zee met een opblaasbaar bootje. Zijn moeder zag hoe hij door de wind en de stroming in hoog tempo verder de zee op dreef.

Het gebeurde op 19 juli bij een badplaats in de buurt van Dover, maar nu pas zijn beelden van de reddingsactie gedeeld: