Ketelvoorraad onder druk - Installatie.nl

2021-12-13 23:20:52 By : Mr. Chad Cheng

Home » Nieuws » Ketelvoorraad onder druk

De vraag is of u uw gewenste merk en type cv-ketel bij de groothandel kunt krijgen. Ketelfabrikanten hebben dit najaar leveringsstress. De oorzaak: problemen met de aanvoer van grondstoffen en onderdelen voor de productie. Hierdoor staan ​​voorraden en levertijden onder druk. Installateurs gaan hamsteren.

Dat blijkt uit een ronde van Installatie.nl bij ketelmerken en groothandels in Nederland. Alle voorraden staan ​​onder druk en installateurs hamsteren. Hierdoor hebben veel bedrijven te maken met langere wachttijden of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van het gewenste toestel. En dat het stookseizoen nu net in volle gang is.

Het piept en kraakt in Kettleland

De grootste pijn zit in Deventer, waar Nefit Bosch de productie van de TrendLine en ProLine Nxt heeft stopgezet omdat er geen goede pompen beschikbaar zijn. Maar ook Intergas en Vaillant hebben te maken met verminderde beschikbaarheid van de populaire toestellen. Remeha heeft installateurs een brief gestuurd waarin staat dat de productieachterstand met de Tzerra Ace in november kan worden ingehaald. Groothandel Wasco en Technische Unie verzenden concurrerend op basis van beschikbare voorraad.

Lees hier de uitleg van de huidige marktsituatie van alle merken cv-ketels en enkele groothandels

Grappig dat de ketels van lage kwaliteit niet goed te krijgen zijn. Misschien ook niet verkeerd, We hadden een klant die een remeha 40 l wilde, gelukkig was die uitverkocht en hebben we de klant van een vervelende 10 jaar met die ketel kunnen behoeden Wel jammer voor Vaillant, ze maken goede dingen nu ik moet zeggen, ik hoop dat ze alles snel weer op de rails kunnen krijgen

Hoe vreemd is het om te zeggen dat Remeha een ketel van slechte kwaliteit is? Er zijn helemaal geen slechte ketels. Als je alleen weet hoe je een cv-ketel correct installeert, afstelt en (waterzijdig) afstelt, zul je niet snel problemen ervaren?

Dit zijn de juiste woorden

Ik kan het alleen maar bevestigen.

Remeha is eigenlijk slechts een van de slechtste apparaten die momenteel op de markt zijn. Alleen de Avanta en Quinta Pro zijn nog goed, maar de Tzerra en Calenta zijn echt slecht. Sterker nog, als installatiebedrijf weigeren we vandaag nog steeds om het te installeren. Wie zegt dat een Tzerra zo goed is, heeft geen idee of installeert alleen nieuwe ketels, maar voert geen service- of onderhoudswerkzaamheden uit. Een Tzerra installeren is weliswaar lekker makkelijk gezien de afmetingen en het gewicht, maar de klant zit dan nog jaren met ellende!

Uitstekende ketels niets mis mee Plaats ongeveer 75 per jaar, alleen tzerra of calenta. Een paar keer dat er iets defect is en dat wordt netjes opgelost. Wat volgens jou betekent dat ik het niet zie, nogal een gewaagde uitspraak.

Wat een verkoudheid. Je werkt zeker bij Nefit.

Remeha Calenta is een geweldige waterkoker. Wij verkopen meer dan 120 Remeha ketels per jaar. Weinig problemen.

Maar het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe je iets installeert en configureert.

Op dit moment de meerwaarde van een vast afleveradres bij uw groothandel, die voorraad reserveert voor klanten die niet naar een andere overstappen voor een paar euro prijsverschil.

Voor mij is het geen probleem. Ik verkoop mijn toestellen enkel geïnstalleerd en in gebruik genomen in overeenstemming met de gasketelwet. Mijn concurrenten krijgen de baan omdat ze de goedkopere manier installeren.

En zonder bediening. Leuke en goedkope plekken met dure onderhoudscontracten en extra werk. Lang leve de energiebedrijven die allemaal websites opzetten en cv-ketels voor een paar tientjes verkopen.

Ik ben al 24 jaar installateur en servicemonteur en kan bevestigen dat de remeha tzerra en calenta zowat de slechtste cv-ketels op de markt zijn. De warmtewisselaar is bijna niet schoon te maken, waardoor deze na een aantal jaren verstopt raakt en vervangen moet worden. Ik heb bij meerdere ketels binnen 5 jaar de warmtewisselaar moeten vervangen. Degenen die zeggen dat dit goede waterkokers zijn, hebben geen idee

Met Remeha is niets mis, als de installatie erachter niet goed is, krijgt de ketel vaak de schuld. In de meeste gevallen is de installatie het probleem, verkeerde materialen zijn slecht afgesteld en ik zou zo door kunnen gaan. Wij installeren alle merken Nederlandse ketels, waarvan 70% remeha. Service is goed, heb zelf een Calenta 28c, draait al 10 jaar zonder problemen radiatoren en vloerverwarming.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Kachels en haarden moeten vanaf januari aan strengere eisen voldoen. Eigenlijk hadden ze al twee… Lees verder →

Remeha heeft de BRL's voor bodemenergie op zak. Lees meer →

Vakbeurs VSK wordt verplaatst naar 17-20 mei. Lees meer →

Focus niet op verkoop. Maar kijk eens naar de financiële cijfers van uw… Lees meer →

De twintig jaar oude ventilatiestandaard krijgt voorlopig geen nieuwe opvolger. Ondanks de aandacht voor ventilatie… Lees verder →

De nieuwe ventilatienorm NEN 1087 is verloren gegaan door een misselijkmakende sfeer in de ventilatienormcommissies. Hoe… Lees verder →

Panasonic Heating & Cooling Solutions heeft zijn AC Service Cloud geüpdatet met een handig systeem… Lees verder →

Een nieuwe douche warmteterugwinning van Technea. Te zien op de komende VSK. Lees meer →

In een nieuwe woonwijk in Voorhout vormen zeventien duurzame woningen een smart grid, waarin zonnedaken en een buurtaccu met snellader voor twee elektrische Mercedes-auto’s een hoofdrol spelen. Bewoners zijn goedkoop, met een energierekening van 25 euro per maand. Lees meer →

In een nieuwe woonwijk in Voorhout vormen zeventien duurzame woningen een smart grid, waarin zonnedaken en een buurtaccu met snellader voor twee elektrische Mercedes-auto’s een hoofdrol spelen. Bewoners zijn goedkoop, met een energierekening van 25 euro per maand.

Uitstel verplichting Gasketelwet: niet 2022 maar 2023