Dubbele warmtewisselaar in nieuwe cv-ketel - Installatie.nl

2021-11-16 22:06:29 By : Ms. Li Lang

Home » Nieuws » Dubbele wisselaar in nieuwe utiliteitsketel

Om aan de vraag naar veel vermogen op een kleine oppervlakte te kunnen voldoen, heeft Elco een nieuwe cv-ketel voor wand- en vloermontage ontwikkeld. De Thision en Trigon L Plus komen in september op de Nederlandse markt.

Voor deze nieuwe gasketel heeft Elco 6 vermogensklassen tussen 70 en 200 kW, waarmee cascades gemaakt kunnen worden tot 1,6 MW. De huishoudelijke apparaten, in hangende en staande variant, bevatten de RVS iCon warmtewisselaar, die we ook kennen uit de i-serie van zusterbedrijf Atag Verwarming. Beide bedrijven zijn eigendom van het Italiaanse Ariston Thermo. De Elco-ketels worden geproduceerd in Lichtenvoorde, waar ook de cv-ketels van Atag van de band rollen.

De units kunnen worden uitgerust met een dubbele warmtewisselaar. Hierdoor kan per cascade in een cascade veel meer vermogen uit één toestel gehaald worden, wat handig is als de technische installatieruimte beperkt is. Acht units met een dubbele warmtewisselaar kunnen 600 kW meer opwekken dan acht enkele units.

De twee warmtewisselaars werken onafhankelijk van elkaar. De besturing heeft een master-slave functie, zodat beide wisselaars efficiënt worden gebruikt. De toestellen hebben een geïntegreerde back-up, ze hebben een hoog rendement dankzij de roestvrijstalen warmtewisselaars en een groot modulatiebereik van 1:10.

De wisselaar weet de uitstoot van NOx en CO te beperken door drie temperatuurzones in de wisselaar toe te passen; een techniek die Elco HEX3 noemt.

De units hebben voorgemonteerde pompen, bevatten een cascademanager en zijn toepasbaar op de meest voorkomende gebouwbeheersystemen. Daarnaast zijn alle onderdelen vanaf de voorzijde toegankelijk. Ook nieuw is de polypropyleen isolatie rondom, die zowel warmte als geluid binnen moet houden.

ELCO Verwarming ... Zijn dat niet die kerels met te dure ketels en ketelonderdelen die je bijna nergens anders kunt krijgen, behalve van zichzelf?

Nee, dank u wel. Daar doen wij (nog) niet aan mee.

Is gewoon een Atag-apparaat van hoge kwaliteit

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Installateurs krijgen steeds vaker te maken met regeldruk. Dit gaat ten koste van de productiviteit van bedrijven en verhoogt onnodig de installatiekosten. Dat vindt Allard Schoemaker van Van Kooten Dak- en Installatietechniek Lees meer →

Hybride warmtepompen kennen veel verschillen, constateert de Consumentenbond. Lees meer →

Dat kan van de bucketlist: je mechanica als Lego-figuren. Lees meer →

Groothandelaar Rensa stapt in het professionele schaatsen. Het bedrijf zal Team IKO sponsoren. Lees meer →

Het tekort aan technici blijft groeien. De vraag naar duurzame installatietechniek blijft toenemen, maar het aantal mensen dat dit realiseert blijft achter. Lees meer →

Insmart is Utrechts startup van het jaar geworden. Ze werden genomineerd in de Early… Lees verder →

Aan de Veldlaan in Emmen, een prachtig… Lees verder →

Het grootste installatiebedrijf van Nederland wordt nog groter. Lees meer →

Spirotech neemt een Oostenrijkse fabriek van expansievaten en vacuümontgassers over. Lees meer →

Grote vraag, beperkt aanbod. De markt voor cv-ketels wordt ernstig getroffen door leveringsproblemen als gevolg van schaarste aan grondstoffen of onderdelen. Lees meer →

Met alleen phase-change materialen (PCM's), een slim gebouwontwerp en uitgekiende regeltechniek kom je vaak een heel eind als je een gebouw wilt luchten. Het verhaal van 'minder installaties' mag dan weliswaar een solide basis hebben, maar verkoop is niet altijd even gemakkelijk. Een gesprek hierover met Autarkis-directeur Bert van Dorp.

Uitstel verplichting Gasketelwet: niet 2022 maar 2023