Engie levert megakoelmachines aan een Frans farmaceutisch bedrijf - Air conditioning en koeling bij RCC Cold and Air Treatment

2021-11-16 22:12:11 By : Mr. Zhenchang Wu

Airconditioning en koeling bij RCC Cold and Air Treatment

Informatie over airconditioning, koeltechniek en koude, maar ook ventilatie, koeling en lucht

Het Duitse Engie Refrigeration beweert een 'recordorder' binnen te hebben. Een groot Frans farmaceutisch bedrijf heeft zijn grootste watergekoelde Quantum-chillers tot nu toe besteld.

De watergekoelde machines, die onlangs in de farmaceutische productiehal zijn geïnstalleerd, zijn de grootste die Engie ooit heeft gemaakt. Het gaat om drie machines, elk voorzien van acht olievrije turbochargers, goed voor een koelvermogen van 2,4 MW per machine. De gigantische apparaten gebruiken de HFO R1234ze als koelmiddel.

Condensors voor restwarmtebenutting Aan de productie en levering van de drie Quantum-machines ging een maandenlang proces van ontwerpen, berekenen en testen vooraf. De machines zijn onder andere uitgerust met dubbele condensors voor warmteterugwinning, zodat restwarmte uit het productieproces kan worden benut. In Frankrijk komen bedrijven die deze methode van warmteterugwinning toepassen in aanmerking voor een fiscaal voordeel.

GWP-waarde lager dan 1 Volgens Engie biedt het compressorontwerp 'uitstekende energie-efficiëntie' en draagt ​​de keuze van het koudemiddel ook bij aan de duurzaamheid van de koelinstallatie, aldus het Duitse bedrijf: De GWP-waarde van R1234ze, die wordt beschouwd als een R134a vervanger in chillers, is lager dan 1. Verder hebben de Quantum chillers een "uitzonderlijk hoge bedrijfszekerheid" dankzij een intelligente modus, het multi-compressor ontwerp en een dubbel sensorsysteem, aldus de fabrikant.

(Afbeelding: Jan Potente / Engie Refrigeration)

Tags: R1234ze, compressoren, industriële koeling

De koelsector doet te weinig om jonge professionals aan te trekken

Schrijf je in voor de Cold and Air Treatment nieuwsbrief