Johnson Controls door Microsoft uitgeroepen tot Global Sustainability Changemaker - Airconditioning en koeling op RCC Koude en Luchtbehandeling

2022-09-24 13:11:57 By : Mr. Zhike Wang

Airconditioning en koeling op RCC Koude en Luchtbehandeling

Informatie over airconditioning koeltechniek en koude maar ook ventilatie koeling en lucht

Johnson Controls ontving deze maand de Global Sustainability Changemaker-award van Microsoft. De uitreiking vond plaats tijdens het Partner of the Year Awards-event van de IT-reus.

Met de Partner of the Year Awards beloont Microsoft partners die innovatief gebruikmaken van de cloudtechnologie van het bedrijf, waarmee IT-processen online – ‘in de cloud’ – worden beheerd en uitgevoerd. De awards werden toegekend in verschillende categorieën, waarbij de winnaars werden gekozen uit ruim 3.900 inzendingen uit meer dan 100 landen.

‘Netto nul emissie’ en hernieuwbare energie Johnson Controls gebruikt de cloudtechnologie van Microsoft voor zijn OpenBlue Enterprise Manager, een pakket dat middels technologieën zoals cloud, Edge AI en machinelearning bedrijven helpt hun doelen voor ‘netto nul emissie’ en hernieuwbare energie te bereiken. Volgens Johnson Controls heeft OpenBlue impact op de duurzaamheid in gebouwen en het verbeteren van ESG-scores (Environmental, Social and corporate Governance, een hulpmiddel om gebouwprestaties in kaart te brengen), en helpt het klanten bij het nemen van datagedreven beslissingen.

Bijdrage gebouwen aan klimaatverandering “Gebouwen zijn verantwoordelijk voor bijna 40% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen”, aldus Daniela Pandrea, General Manager Benelux & Noorwegen in Building Technologies & Solutions bij Johnson Controls. “Ze bieden dus een grote kans om een positieve impact te hebben op de klimaatverandering. Vooral met de Europese doelstellingen om tegen 2050 netto nul te bereiken en de verplichtingen van de Nederlandse en Belgische overheden, moeten bedrijven zorgen dat hun gebouwen duurzamer zijn.”

Ambitieuze klimaatdoelstellingen Johnson Controls heeft zichzelf tot doel gesteld om tegen 2040 netto nul Scope 1*- en Scope 2*-koolstofemissies te realiseren. Daarmee loopt het bedrijf tien jaar voor op de doelstelling van het klimaatakkoord van Parijs. Tegen 2030 wil het bedrijf zijn Scope 1- en Scope 2-emissies met 55% verminderen en de Scope 3*-emissies met 16%. Deze doelstellingen om de uitstoot in 2030 terug te dringen, zijn aangenomen in het kader van het Science Based Targets -initiatief.

* Scope 1 betreft directe emissies (bijvoorbeeld uit eigen verwarmingsinstallaties, of door koudemiddel in eigen koelmachines). * Scope 2 betreft indirecte emissies door de opwekking van ingekochte energie. * Scope 3 betreft emissies uit bronnen waar de organisatie wel gebruik van maakt, maar geen directe invloed op heeft (zoals extern transport, of de uitstoot door zakelijk vliegverkeer).

Tags: klimaattechniek, industriële koeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Net als in 2021 voert RCC het Partner of Choice onderzoek uit. Dit is een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau MWM2 We zijn weer heel benieuwd naar uw ervaring en mening om zo een realistisch overzicht te krijgen van wie en wat u belangrijk vindt in het inkoopproces. Klik hier om naar de enquête te gaan.

De koeltechnische sector doet te weinig om jonge professionals binnen te halen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Koude en Luchtbehandeling