Stef gaat koelen met waterstof • TTM.nl

2021-11-16 22:05:58 By : Ms. minda huang

Duurzaam transport met alternatieve brandstoffen gebeurt niet alleen met vrachtwagens, maar ook met opleggers. Transporteur Stef start samen met partners Bosch, Lamberet en Carrier Transicold het project FresH2, waarbij de koelunit wordt aangedreven door een brandstofcel.

FresH2 is een initiatief van Bosch en gaat nu samen met de Stef Group in Frankrijk de weg op. De brandstofcel-aangedreven multi-temperatuur koelunit Vector HE19 van Carrier Transicold is geïnstalleerd op een koeltrailer van de Franse fabrikant Lamberet.

FresH2 is een schone en stille oplossing die is ontworpen om de elektriciteit te leveren die nodig is voor koelmotoren die zijn geïnstalleerd op temperatuurgecontroleerde wegtransporttrailers.

Volgens de partners biedt de brandstofceltechnologie een relevant alternatief voor de veelgebruikte dieselmotor in het koeltransport, die een bron is van kooldioxide (CO2), stikstofoxide (NOx) en fijnstof.

FresH2 bestaat uit een brandstofcel gevoed door waterstoftanks, waaraan een elektronische unit is toegevoegd die het mogelijk maakt om de door de cel geleverde gelijkstroom om te zetten in de wisselstroom die nodig is om de koelunit te laten werken. De innovatie zit hem in de directe koppeling van de brandstofcel aan de koelunit, zonder gebruik te maken van een omvangrijk en duur bufferbatterijsysteem aan boord.

"Het FresH2-project illustreert perfect onze passie voor innovatie en weerspiegelt onze inzet voor een duurzame koudeketen, met name door de elektrificatie van onze productlijnen", zegt Jean-Pascal Vielfaure, Managing Director Frankrijk en Zuid-Europa, Carrier Transicold. "Met het FresH2-project zijn we verheugd om bij te dragen aan de energietransitie en deel te nemen aan de ontwikkeling van een waterstofaangedreven oplossing van de toekomst voor trailers."

Het systeem wordt deze maand getest onder reële bedrijfsomstandigheden door Stef, in het distributietransport vanuit zijn vestiging in Chambéry. "De deelname van Stef aan het FresH2-brandstofcelproject is een ander sterk teken van het engagement van de Groep voor groene energie", zegt Damien Chapotot, Managing Director van Stef Transport. "Het testen van dit operationele prototype in reële bedrijfsomstandigheden is een primeur voor Stef, die sterk gelooft in waterstof als de brandstof van de toekomst."

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

en laat je goed informeren!