Watertoren Bosch & Duin in Castricum omgebouwd tot luxe designsuite | Entree Magazine |

2021-11-16 22:06:45 By : Ms. lisa wang

Castricum heeft sinds begin november een 1-kamer boutique hotel verworven. De oude watertoren Duin & Bosch is omgetoverd tot boutique hotel op 33 meter hoogte met een 1-kamer design suite. Hotel Watertoren Duin en Bosch ligt aan de voet van het Noord-Hollands Duinreservaat in Castricum. BOEi is in het voorjaar van 2015 eigenaar geworden van de watertoren. Bekijk de foto's van Watertoren Duin & Bosch onderaan dit bericht.

De oude en in onbruik geraakte watertoren is gerestaureerd en heeft een nieuwe functie gekregen. De toren is omgetoverd tot een boutique hotel met een 1-kamer design suite. De oude elementen zijn bewaard gebleven, maar de hotelkamer in dit rijksmonument heeft een industriële, moderne uitstraling, inclusief alle comfort die je van een luxe suite mag verwachten.

De verhalen over de watertoren hebben een plek gekregen in het trappenhuis van de watertoren en herinneren je aan de meer dan 100 jaar oude geschiedenis die eraan vooraf ging, maar zodra je de wenteltrap naar 33 meter beklimt en de designsuite betreedt , beland je tussen de boomtoppen . De suite is ingericht met duurzame materialen en met hoogwaardige producten. Blikvanger is de romantische loft met kingsize bed, die op een 'drijvend plateau' in het originele reservoir van de watertoren is gesitueerd.

In 1908 werd de Watertoren in Castricum gebouwd als waterreservoir voor het psychiatrisch ziekenhuis Duin en Bosch. Bijna 60 jaar deed het dienst als drinkwatervoorziening. Eind jaren 70 werden alle gebouwen op het terrein aangesloten op het waterleidingnet, waardoor de Watertoren zijn functie verloor. De toren raakte in verval en dit rijksmonument dreigde verloren te gaan. BOEi werd in 2015 eigenaar van de watertoren, waarna de organisatie op zoek ging naar een geschikte herbestemming. In samenwerking met De Kennemer Duincampings heeft de toren een nieuwe toekomstbestendige functie gekregen.