WEG presenteert watergekoelde motoren in RAI • AT-Aandrijftechniek

2022-07-30 10:34:52 By : Mr. Johnny Sun

Tijdens de Electric & Hybrid Marine World Expo van 25-27 in de RAI zal WEG zijn WGM20 high-performance driefasen elektromotoren met waterkoeling presenteren. Behalve een compacte bouw bieden de watergekoelde motoren een hoge betrouwbaarheid en verminderd geluidsniveaul.

Bij het ontwerp zijn diverse moderne technieken gebruikt om tot een optimaal ontwerp van elke component en hun wederzijdse interactie te komen. In de WGM20 stroomt water en lucht langs het motorframe, wat een afzonderlijke warmtewisselaar overbodig maakt en compacte afmetingen mogelijk maakt.

Het koelsysteem bestaat uit in de lengterichting lopende koelkanalen waar water in een ‘zigzagbaan’ door het gehele frame loopt. Het koelsysteem biedt een hoge beschermingsklasse waardoor de motor geschikt is voor agressieve omgevingen, omgevingen met beperkte ruimte en omgevingen met hoge temperaturen. Er zijn verschillende combinaties van motorsnelheid en motorkoppel mogelijk.

Door het ontwerp van het koelsysteem zijn de kanalen waar het water door circuleert eenvoudig te inspecteren en schoon te maken, resulterend in minder onderhoudskosten. De koelkanalen zijn geschikt voor water voor industrieel gebruik.

De flexibiliteit van het ontwerp en de robuuste uitvoering van de WGM20 maken het mogelijk met verschillende koelwatertemperaturen en meerdere toevoegingen aan het koelwater (antivries, anti-corrosie vloeistoffen) te werken.

De WGM20-motoren hebben een laag geluidsniveau. Het frame heeft een sterke structuur zodat de motoren goed presteren bij temperaturen van -20°C tot +50°C, met een minimale warmteafgifte aan de omgeving. Standaard is de motor geschikt voor aansturing door een frequentieomvormer. Voor eenvoudiger onderhoud hebben de over een nieuw ontworpen nasmeerinrichting voor de lagers en een gemakkelijk draaibare klemmenkast. De compacte afmetingen van het frame maken de motor geschikt voor installatie in kleine ruimten, zoals op schepen. De motor kan worden geleverd met scheepvaartcertificering van Loyds, Bureau Veritas, ABS en DNV-GL.

De motor is onder meer geschikt voor de aandrijving van hoofd- en stuurschroeven, pompen, compressoren, ventilatoren, transportbanden, kranen en andere toepassingen in petrochemie, mijnbouw en andere industrieën.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.