Wie water tapt in Alexandrium geeft ook mensen elders op de wereld schoon drinkwater - Al het nieuws uit Rotterdam

2022-07-30 10:33:16 By : Mr. Leon yin

Rotterdam - Sinds kort is het mogelijk om in Alexandrium Shopping Center Rotterdam zelf gekoeld en gefilterd water te tappen uit een waterkoeler van de Made Blue Foundation. De waterkoeler is geplaatst op een muur van maar liefst 2,5 meter hoog en 5 meter breed. Watertappen in Alexandrium Shopping Center is gratis en kan geheel contactloos. De watertap is te vinden naast de Zara bij de toiletunits.

Hoewel het voor bezoekers gratis is om water te tappen, roept Alexandrium Shopping Center bezoekers wel op om een kleine donatie aan de Made Blue Foundation te doen. Een vrijwillige donatie van 50 cent levert namelijk duizend keer zoveel water op voor de waterprojecten van Made Blue dan de hoeveelheid die getapt is.

“Met een donatie van 50 cent kunnen wij een kind een half jaar lang toegang geven tot water op school en met 2,50 geven we al een persoon een jaar lang genoeg water op te drinken, koken en te wassen”, aldus Machiel van Dooren, medeoprichter van Made Blue. “Telkens als iemand tapt, komen wij een stapje dichter bij onze missie: schoon drinkwater voor iedereen. En dat is hard nodig, want nog altijd hebben 771 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater.”

Rotterdam - Na een spetterende openingsavond op een bomvolle Coolsingel is vandaag de grote dag. Vanaf 13.00 uur rijdt de langgerekte straatparade van het Zomercarnaval door Rott..

Rotterdam - De politie heeft gisteren bij Rotterdam Centraal een arrestant eventjes letterlijk voor paal laten staan. De man werd verdacht van diefstal en was door een winkelmede..

Rotterdam - Op 29 juli rond 22.15 uur kreeg de politie melding van een steekincident bij het Stadhuisplein in Rotterdam. Een man raakte hierbij zwaargewond en is met spoed naar h..

Rotterdam - De politie zoekt een rij-instructeur die op 28 juli op de Zestienhovensekade een man in zijn lesauto heeft meegenomen. De man had een vrouw bedreigd en werd door de r..

Rotterdam - Deze zomer arriveert het gigantische installatieschip Wind Osprey 35 keer in de Prinses Arianehaven op Maasvlakte 2. Het schip, gebouwd in 2012 en varend onder de De..

Rotterdam - Komend weekend vinden in Rotterdam maar liefst drie grote evenementen plaats met veel deelnemers en nog veel meer bezoekers. De Coolsingel is dit weekend afgesloten e..

Rotterdam-regio - De beroemde molens van Kinderdijk torenen prachtig uit boven de polders van de Alblasserwaard, met hun machtige wieken trots in de wind.

Rotterdam - Al bijna vijftien jaar laten The Skyline Sisters uit Schiebroek een heel eigen geluid horen als Rotterdams barbershopkoor. The Skyline Sisters is een ambitieus vrouwe..

Rotterdam - In de serie zondagmiddagconcerten in het Ommoordse Veld speelt het trio ‘J’ai deux amours’ op 14 augustus de mooiste Franse chansons van Jacques Brel, Edith Piaf,..

Direct een melding bij belangrijk nieuws?

Druk dan op onderstaande knop om gratis push notificaties in te schakelen.