Alfa Laval T10-EW zet 'nieuwe standaard voor efficiëntie en duurzaamheid' - Airconditioning en koeling bij RCC

2021-12-13 23:21:55 By : Ms. Sally Leo

Airconditioning en koeling bij RCC Cold and Air Treatment

Informatie over airconditioning, koeltechniek en koude, maar ook ventilatie, koeling en lucht

Volgens de fabrikant betekent de volgende generatie semi-gelaste platenwarmtewisselaars van Alfa Laval 'een doorbraak in toepassing in ammoniakwarmtepompen en koelsystemen'.

Warmtewisselaars zoals de T10-EW, de nieuwste toevoeging aan de familie van semi-gelaste platenwarmtewisselaars, bieden een combinatie van 'hoge thermische efficiëntie' en 'weerstand tegen vermoeidheid' waarvan de fabrikant beweert dat deze tot nu toe niet op de markt beschikbaar was .

'Betrouwbaarheid versus thermische prestaties' "Met de groeiende trend naar natuurlijke koelmiddelen zien we steeds meer klanten in de sectoren koeling en warmteterugwinning overschakelen naar systemen op basis van ammoniak, met CO₂ als secundair koelmiddel", zegt Tommy ångbäck, verkoopdirecteur Koeling bij Alfa Laval. "De drukvereisten van deze systemen en de noodzaak om vervuiling van de media te voorkomen, hebben systeembouwers echter lange tijd gedwongen te kiezen tussen het opofferen van betrouwbaarheid en het opofferen van thermische prestaties."

Beperkte mogelijkheden voor ammoniak/CO₂ Traditioneel zijn de mogelijkheden voor een warmtewisselaar in ammoniak/CO₂ cascadesystemen beperkt. Veel bedrijven hebben gekozen voor apparatuur met een laag rendement, zoals shell-and-tube warmtewisselaars die bestand zijn tegen de vereiste ontwerpdruk. Anderen hebben gekozen voor oplossingen zoals volledig gelaste plaat-en-schaal ontwerpen. Ze bieden een aanzienlijk hoger thermisch rendement, maar kunnen onder druk barsten, wat leidt tot lekken en ongeplande uitvaltijd.

Beter gebruik van het plaatoppervlak “Met de halfgelaste warmtewisselaars van Alfa Laval, zoals de nieuwe T10-EW, hoeven bedrijven zich niet langer vast te leggen”, zegt ångbäck. "Onze warmtewisselaars zijn uitgerust met gepatenteerde functies van de volgende generatie die zorgen voor de hoogst mogelijke efficiëntie, zonder het risico van scheuren." Deze kenmerken omvatten talrijke ontwerpelementen die zorgen voor een beter algemeen gebruik van het plaatoppervlak en een grotere doorvoer met een lagere drukval. Een voorbeeld is de CurveFlow-distributiezone van Alfa Laval, die de mediastroom over het gehele plaatoppervlak optimaliseert voor een betere thermische overdracht.

Het risico op besmetting minimaliseren Tegelijkertijd zorgt het RefTight-systeem voor een nog betrouwbaardere afdichting dan voorheen, waardoor het potentiële risico op besmetting wordt geminimaliseerd. Vergeleken met volledig gelaste ontwerpen, bieden de halfgelaste cassettes van Alfa Laval ook de verhoogde weerstand tegen vermoeiing die nodig is om dag in dag uit, jaar na jaar, herhaalde temperatuur- en drukcycli aan te kunnen. "Omdat onze semi-gelaste technologie van de volgende generatie geschikt is voor een breed scala aan hogedruktaken tot 63 bar, bieden de cassettes met name voordelen in industriële ammoniakwarmtepompen en op ammoniak/CO₂ gebaseerde koudeopslagtoepassingen", zegt ångbäck.

Industriële warmteterugwinning Veel bedrijven gebruiken tegenwoordig steeds vaker warmtepompen om energie terug te winnen die anders verloren zou gaan. Met verbeterde efficiëntie opent Alfa Laval's moderne assortiment halfgelaste warmtewisselaars nieuwe mogelijkheden om het meeste uit een industrieel warmteterugwinningssysteem te halen. "Van stadsverwarming en datacenters tot chemische fabrieken en de mechanische industrie, ze bieden een betrouwbare oplossing voor meer duurzaamheid", zegt ångbäck.

Cascadesystemen voor koeling en koudeopslag Tegelijkertijd opent deze volgende generatie halfgelaste warmtewisselaars nieuwe mogelijkheden voor cascadesystemen die worden gebruikt voor koel- en koudeopslagtoepassingen. "RefTight en vergelijkbare functies zorgen voor veilige en efficiënte prestaties met een lagere ammoniaklading dan concurrerende oplossingen", besluit ångbäck. "En een verbeterde weerstand tegen vermoeidheid zorgt voor meer gemoedsrust met deze hogedruksystemen."

Tags: Koeling, industriële koeling, Alfa Laval

De koelsector doet te weinig om jonge professionals aan te trekken

Meld u aan voor de Cold and Air Treatment nieuwsbrief