Automotive Livestream: 'Bosal NL binnen enkele jaren leidende rol binnen moederbedrijf' - Automotive Online

2021-11-16 22:06:13 By : Ms. Lily Zeng

Rob Neijssen, algemeen directeur van Bosal Nederland, was vanmiddag te gast in de Automotive Livestream. Hij vertelt over de technische ontwikkelingen binnen het bedrijf en de miljoeneninvesteringen van het moederbedrijf in de Nederlandse vestiging.

Bosal, de trekhaak- en uitlaatfabrikant, boort meerdere markten aan en heeft hoge verwachtingen van de vestiging in Vianen. Hier investeert de fabrikant enkele miljoenen in de ontwikkeling en productie van warmtewisselaars en brandstoftanks. Rob Neijssen, algemeen directeur van Bosal Nederland licht deze ontwikkeling toe en stelt dat het moederbedrijf fors investeert in de Nederlandse vestiging. "Bosal heeft miljoenen investeringen gedaan waar the sky the limit is", zegt Neijssen. Hij verwacht dat de divisie waar hij aan het hoofd staat binnen enkele jaren een leidende rol zal spelen binnen de Bosal Groep.

“In opdracht van brandstofcelfabrikanten, zoals Ceres Power, maken we de warmtewisselaars die elektriciteit omzetten in waterstof. En met behulp van deze techniek is het ook mogelijk om synthetische brandstof te maken”, zegt Neijssen. Vooralsnog wordt de warmtewisselaar vooral gebruikt voor vrachtwagens, maar de Neijssen verwacht dat de technologie in de toekomst ook toegepast kan worden op personenauto's. De potentie van de waterstofauto werd eerder in de livestream besproken met groothandel Elgersma, die samen met We-Power een concept lanceerde om autobedrijven te ondersteunen bij de toepassing van deze krachtbron.

De Livestream is te zien op Linkedin, Youtube, de Facebookpagina van Automotive Magazine en hieronder:

Jeroen Vos ('82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en fan van goed voetbal, films en muziek uit de jaren 80.