Nieuwe Active Front End (AFE) technologie voor variabele frequentieaandrijvingen • AT-Aandrijftechniek

2022-07-02 00:54:49 By : Ms. Karen Ou

Emotron introduceert een nieuwe Active Front End (AFE) Variable Frequency Drive. De nieuwe ‘Slim-LC’ AFE technologie maakt gebruik van geavanceerde vloeistofkoeltechnologie en unieke PEBB (Power Electronic Building Block)-modules. Deze zijn ontworpen om een compactere frequentieregelaar te vormen voor hogere vermogens waar betrouwbaarheid en redundantie essentieel zijn.

Met 97% volledig rendement van de frequentieregelaar en een THDi < 5% is de frequentieregelaar ideaal voor bijvoorbeeld maritieme, vermogens- en hernieuwbare-energietoepassingen waar de ruimte beperkt is en harmonische vervormingen tot een minimum moeten worden beperkt.

Alle Emotron VFD’s voor vermogens vanaf 200 kW bestaan uit een of meer PEBB-modules. De nieuwe modules zijn geschikt voor 400 V en 365 A, wat overeenkomt met 200 kW aan elektrisch vermogen. De 690 V-modules werken met een elektrisch vermogen van 250 A of 250 kW. Er kunnen meerdere van deze PEBB-modules worden gekozen, waardoor capaciteiten tot 4 MW kunnen worden gecreëerd. De PEBB’s zijn slim, zelfstandig gemonitord en uitwisselbaar. Bij een storing hoeft slechts één PEBB te worden vervangen.. De frequentieregelaar kan ook werken op een lagere capaciteit met minder PEBB’s.

De nieuwe vloeistofgekoelde PEBB-modules hebben een verhoogde vermogensdichtheid van 100%. Daarnaast worden de PEBB’s direct zonder frames in de kast gemonteerd, wat zowel ruimte als materiaal bespaart. Een vloeistofgekoelde frequentieregelaar van 2 MW past nu bijvoorbeeld in een kast van 2,4 m breed.

Voor de koeling van de nieuwe PEBB-modules is standaard een nieuw gesloten vloeistofkoelsysteem met water-water-warmtewisselaar verkrijgbaar. De interne koeling kan in de kast worden ingebouwd en klanten kunnen hun eigen externe koelsysteem gebruiken. Het koelsysteem verlaagt verder het warmteverlies naar de lucht, verbetert het algehele rendement van de frequentieregelaar en bespaart de klant investeringen in de AC-ruimte.

De Slim-LC AFE beperkt het warmteverlies tot een minimum. Nieuwe IGBT’s hebben lagere schakelverliezen en een nieuw ontwikkeld substraat in de IGBT’s verbetert de warmteafvoer.

De nieuwe Slim-LC AFE is leverbaar in twee versies: als frequentieomvormer met lage harmonische vervorming (FDUL) en als regeneratieve frequentieomvormer (VFXR). In de nieuwe Slim-LC AFE wordt de harmonische inhoud geregeld door de IGBT-ingangsbrug, die zorgt voor een veel lagere THDi: nu minder dan 5 procent.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.