Rioolrenovatie centrum Tiel - de Tielenaar

2021-11-16 22:23:31 By : Ms. Waltmal Manager

de Tielenaar - Nieuws, Cultuur en Geschiedenis van Tiel eo

In opdracht van de gemeente werkt GMB Rioleringstechnieken BV aan de riolering in de binnenstad. Het riool is eerder schoongemaakt en geïnspecteerd. Door een kunststof mof in het bestaande hoofdriool te plaatsen en deze uit te harden met UV-licht ontstaat er een geheel nieuwe rioolbuis. Dit wordt de 'bevoorradingsmethode' genoemd. De werkzaamheden duren tot 11 april.

Slangmethode De aannemer brengt via de put een kunststof bekleding aan in het riool. Deze voering wordt uitgehard met UV-licht. Deze nieuwe naadloze buis neemt dan de volledige functie van de oude buis over. Dankzij deze methode hoeven de straten niet opengebroken te worden en wordt de overlast tot een minimum beperkt. Er zijn dus geen graafwerkzaamheden. Om te controleren of de kunststof voering met succes is aangebracht, wordt het hoofdriool gereinigd en opnieuw geïnspecteerd.

Niet in de buurt van kuilen parkeren Het is noodzakelijk dat de werkzaamheden bij de inspectiekuilen komen. Dit zijn de grote vierkante putten met ronde deksels (60 cm). Binnen een straal van tien meter van zo'n kuil mogen geen auto's geparkeerd worden. De aannemer moet deze putten kunnen openen. Dit kan enige verkeershinder veroorzaken.

Het betreft de volgende straten: Zoutkeetstraat, Weerstraat, Waterstraat, Kerkstraat, Eerste Achterstraat, Sint Agnietenstraat, Ambtmanstraat, St. Walburgstraat, Hoogeinde, Hof van Arkel, Oliemolenstraat, Binnenmolenstraat, Chasséstraat en Hoogeindsestraat. Alle bewoners/ondernemers van deze straten hebben een brief ontvangen. 

Dit is nog maar het begin van de totale rioolrenovatie in de binnenstad. Op termijn moet het hoofdriool in het kernwinkelgebied worden vervangen. De oude aansluitleidingen van de woningen en winkels worden vervangen. De Vleesstraat en Gasthuisstraat krijgen een iets andere indeling. De binnenstad wordt klimaatbestendig gemaakt. Dat zorgt voor veel overlast.

Zoals het er nu naar uitziet start de gemeente hiermee begin volgend jaar in een rustige periode.

Initiatiefnemer van de Tielenaar. Werkzaam als beeldjournalist met een grote interesse in Tiel en omstreken. Al meer dan 50 jaar werkzaam als stadsfotograaf. Vanaf 1999 ook met video. vindt het belangrijk dat de geschiedenis wordt vastgelegd en goed bewaard bij RAR.

Ondemocratisch waterschap op een droge dag

Begroting Tiel nagenoeg ongewijzigd aangenomen

Het begin is er, eerste boom van de langste boomgaard van Europa geplant in Wadenoijen

Nieuws uit Tiel; editie 8 november 2021

4 banken met kunst op de nieuwe Promenade Tiel