Transport Online - Thermo King onthult slimme oplossingen voor de toekomst van gekoeld transport op de IAA

2021-11-22 13:08:45 By : Mr. Jason Xiao

HANNOVER - Thermo King, een fabrikant van temperatuurbeheersystemen voor een verscheidenheid aan transporttoepassingen en een merk van Ingersoll Rand, zal de toekomst van transportkoeling demonstreren op de IAA-beurs voor bedrijfsvoertuigen die vandaag van start gaat in Hannover, Duitsland.

"Innovatie betekent meer dan het creëren van nieuwe producten", zegt Karin De Bondt, adjunct-directeur en algemeen directeur van Thermo King voor trucks, trailers en bussen voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). “Het gaat erom hoe we inspelen op unieke klantbehoeften met connectiviteit, datagestuurde intelligentie, real-world inzichten en het vermogen om nieuwe en opkomende technologieën op een later tijdstip aan te passen aan de behoeften van de klant. .

Thermo King introduceert vandaag op de IAA een reeks truck- en traileroplossingen, waaronder de nieuwe SLXi-koelunit voor aanhangers met één en meerdere temperaturen, die is ontwikkeld als antwoord op de huidige eisen op het gebied van brandstofefficiëntie, intelligentie, connectiviteit en duurzaamheid."

De SLXi trailerkoelunit: brandstofbesparing tot 20 procent en standaard telematica  

Bij de ontwikkeling van de SLXi trailerkoelunit voor één of meerdere temperatuurzones is meer aandacht besteed aan de intelligentie, communicatiemogelijkheden, brandstofverbruik en temperatuurbeheersing van de unit.

"We hebben met honderden klanten en dealers samengewerkt om een ​​zo goed mogelijk beeld te krijgen van de bedrijfsomstandigheden, temperaturen en operationele modellen voor het dagelijkse vervoer van verschillende soorten vracht", zegt David O'Gorman, productmanager bij Thermo King. "We hebben goed geluisterd en vervolgens duizenden uren besteed aan het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe functies en verbeteringen voor de nieuwe trailerkoelunits: SLXi."

De belangrijkste punten waarin SLXi zich onderscheidt:

Beter brandstofverbruik onder reële bedrijfsomstandigheden: de SLXi-serie omvat op maat gemaakte bedrijfsparameters om te voldoen aan de behoeften van klanten, hun toepassingen en hun bedrijfsomstandigheden. De aangepaste profielparameters zorgen voor een optimale werking en resulteren in een brandstofbesparing van 10 tot 20 procent in vergelijking met eerdere modellen.

24/7 connectiviteit met standaard telematica: bij de ontwikkeling van de SLXi-koelunit profiteerde Thermo King van de overname van Celtrak in oktober 2015, waardoor de SLXi de eerste trailer-koelunit met volledige telematicamogelijkheden was en een compleet overzicht van de unit en belastingscondities met TK BlueBox, het nieuwe communicatieapparaat van Thermo King en standaard Bluetooth®.

Apparaatbeheer en gegevenstoegang op afstand: de TK BlueBox verzamelt gegevens van het apparaat en slaat deze op voor latere weergave op een smartphone of Bluetooth-apparaat via de gratis app. Dit maakt tweerichtingscommunicatie mogelijk voor directe besturing van de unit en toegang tot kritieke gegevens. Gebruikers kunnen de instellingen voor ontdooien, ritvoorbereiding, setpoints en een extra bedrijfsmodus op afstand bedienen, zonder contract of abonnement.

Verbeterde temperatuurregeling: Dankzij de verbeterde SR-3 Controller worden zowel de ingestelde temperaturen als de temperatuurweergave nauwkeurig weergegeven tot op 0,1 graad Celsius.

Meer temperatuurregeling en optimale brandstofefficiëntie dankzij het flexibelere en bredere temperatuurbereik van de Cycle-Sentry-modus.

In modellen met meerdere temperaturen vermindert Precision Temperature Control (PTC) temperatuurafwijkingen met 80 procent ten opzichte van eerdere technologie en houdt de temperatuur van het compartiment binnen een bereik van ongeveer 0,15 graden Celsius, afhankelijk van de omstandigheden. PTC biedt automatische programmering van de capaciteitsmodulatie en temperatuurregeling voor optimale omstandigheden in het midden en achterste deel van de trailer, waar 95% van de klanten verse producten vervoert.

Verminderde impact op het milieu: de nieuwe SLXi-reeks is uitgerust met een verscheidenheid aan functies om transportbedrijven te helpen hun impact op het milieu aanzienlijk te verminderen:

Het SLXi-ontwerp biedt de flexibiliteit en mogelijkheid om op een later tijdstip aanvullende technologieën te combineren, waardoor klanten en de branche meer keuze hebben.

Hybride concept van Thermo King

Het nieuwe Hybrid Drive-concept voor trailers werd gepresenteerd op de IAA 2016. Dit concept combineert de bewezen expertise en technologieën van Thermo King en FRIGOBLOCK en zal deel uitmaken van het nieuwe SLXi-platform voor trailerkoeling. Het Hybrid Drive-opleggerconcept biedt extra brandstof- en operationele besparingen, evenals lage emissies en geluidsniveaus, waardoor transportbedrijven toegang krijgen tot binnenstedelijke en beperkte gebieden.

Met Hybrid Drive van Thermo King kan een koeltrailer die is gekoppeld aan een vrachtwagen met een FRIGOBLOCK Enviro Drive-inverterfilter elektrisch worden aangedreven. Hierdoor kan de koelunit worden aangedreven als hybride aandrijving met een dynamo of met een eigen aparte dieselmotor.

De combinatie van de dynamo en dieselmotor levert een potentiële brandstofbesparing van 5000 liter per jaar op voor bedrijven die veeleisende distributiediensten leveren; dit komt overeen met een besparing van ongeveer 5000 euro op basis van de gemiddelde dieselprijs van 1,00 euro per liter.

Het standaard TK BlueBox-telematicasysteem slaat de gegevens op en maakt tweerichtingscommunicatie mogelijk zodat de lading altijd beschermd is en de geolocatiefunctie automatisch schakelt tussen diesel en Enviro Drive om aan de behoeften of verplichtingen te voldoen.

"FRIGOBLOCK- en Celtrak-technologie hebben de toonaangevende onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden van Thermo King uitgebreid met aanvullende technologie in hybride, dieselvrije en operationele intelligentieoplossingen", aldus De Bondt. "Deze nieuwe mogelijkheden, in combinatie met Thermo King's bewezen staat van dienst op het gebied van het leveren van betrouwbare, toonaangevende technologie, hebben geleid tot versnelde innovaties die voldoen aan de unieke eisen van klanten en hebben geleid tot oplossingen in de koeltransportsector."

UT Spectrum: de vrachtwagenunit uit de UT-serie voor meerdere temperatuurzones

De nieuwe UT Spectrum unit is ontworpen voor distributeurs in stedelijke gebieden die meerdere temperatuurzones nodig hebben. Dit toestel is een uitbreiding van de UT-serie. De UT-Serie bestaat uit koelunits voor vrachtwagens en opleggers die aan de onderzijde zijn gemonteerd.

De UT Spectrum-unit biedt totale bescherming voor zowel verse als diepgevroren goederen in configuraties met twee of drie compartimenten en voldoet aan de geluidseisen waarmee distributeurs worden geconfronteerd. Deze zoneconfiguraties zorgen voor een enorme flexibiliteit om aan de bedrijfsvereisten te voldoen, de kosten te minimaliseren en de distributie van temperatuurgevoelige producten te optimaliseren.

Het UT Spectrum is ontwikkeld om de impact op het milieu te minimaliseren en tegelijkertijd de efficiëntie aanzienlijk te verbeteren en de totale eigendomskosten (TCO) te verlagen. De nieuwe unit biedt bewezen betrouwbaarheid, lagere bedrijfs- en onderhoudskosten en lage gasemissies.

Alle Thermo King-producten zijn voorzien van het R-452A-koelmiddel en maken deel uit van de Ingersoll Rand EcoWise™-productlijn die speciaal is ontworpen om de impact op het milieu te verminderen met behulp van energiezuinige koelmiddelen van de volgende generatie. GWP die een zeer efficiënte werking mogelijk maken.

Elke werkdag rond lunchtijd het laatste nieuws in je e-mail ontvangen?

Als je je wilt afmelden, klik dan hier

Commissie: groot aantal brievenbusbedrijven is nadelig voor Nederland 22-11-2021 | Algemeen DEN HAAG - Brievenbusbedrijven leveren weinig voordeel op voor Nederlandse economie, achterstand ontwikkelen... CMA CGM Air Cargo bestelt vier Airbus A350F vrachtvliegtuigen 22-11-2021 | Zakelijk nieuws MARSEILLE - CMA CGM Air Cargo heeft vier nieuwe Airbus A350F-vrachtvliegtuigen besteld. Uitgerust met... Contargo opent vestiging in Polen 22-11-2021 | Bedrijfsnieuws WARSCHAU - Containervervoerder Contargo is nu ook in Polen vertegenwoordigd met een vestiging. In november...

Foto's Bos Dynamics CSE CSE CSE Bunnik Creaties Bunnik Plants Stuur uw foto's naar onze redactie en wij plaatsen ze voor u. Naar het fotoalbum

Stuur je foto's naar onze redactie en wij plaatsen ze voor je.

De rijverboden voor deze week: maandag 22 november t/m zondag 28 november

Groter aanbod voor de volledig elektrische Renault Trucks Master ZE 18-11-2021 | (Bedrijfs)Autonieuws BEESD - De volledig elektrische Renault Trucks Master ZE is voorzien van nieuwe accu's vanaf 52... Nieuwe Renault Kangoo uitgeroepen tot 'International Van of the Year 2022' 18-11-2021 | (Corporate)Car News LYON - De nieuwe Renault Kangoo is uitgeroepen tot 'International Van of the Year 2022' ... Nieuwe Volkswagen T-Roc en T-Roc Cabrio onthuld 17-11-2021 | (Company)Auto News LEUSDEN - Volkswagen heeft de nieuwe Volkswagen T-Roc en T-Roc Cabrio onthuld. De compacte SUV-... Giovinazzi: Als geld regeert, is de Formule 1 meedogenloos 16/11/2021 | HINWIL - De Italiaanse coureur Antonio Giovinazzi vindt dat hij vooral de Formule 1 moet verlaten...

Huidige brandstofprijzen €952.143 Diesel1.762 Geleverd door UnitedConsumers Meer brandstofprijzen

Testrijder Hans Lieman: 'Nieuwe snelle ICNG loopt gesmeerd' 22/11/2021 | Bedrijfsnieuws AMSTERDAM - Hij heeft 3000 tot 4000 kilometer afgelegd in de Intercity New Generation (ICNG... BYD levert de nieuwste generatie elektrische bussen aan Deutsche Bahn 22-11-2021 | Nieuw materieel ETTLINGEN/KARLSRUHE - BYD, wereldmarktleider als fabrikant van elektrisch aangedreven bussen, h... Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A27 22-11-2021 Ongevallen NOORDELOOS - Op de A27 bij Noordeloos een aanrijding met meerdere fr...

Milieuorganisatie MOB blijft procederen snelweg Arnhem voor de rechter 22-11-2021 | Weer en Verkeer ARNHEM - Milieuorganisatie MOB blijft zich verzetten tegen aanleg van... Investeringen groeiden in september met bijna één procent 22-11-2021 | Cijfers DEN HAAG - In september 2021 bedroeg het investeringsvolume in materiële vaste activa 0,6 ... A2 in beide richtingen heropend na twee vrachtwagenongevallen 22-11-2021 | Ongevallen UTRECHT - [update 13:24 uur] De A2 tussen Utrecht en Den Bosch is weer open in beide richtingen...

Ebusco tekent vierde contract met grootste Scandinavische OV-vervoerder 22-11-2021 | Bedrijfsnieuws DEURNE – Ebusco, pionier en koploper in de ontwikkeling van elektrische...

©2005-2021 Transport Online Alle rechten voorbehouden Onderdeel van Doelgroep Media vof Roazeloane 51 9271 VT De Westereen E: info@transport-online.nl

Auto Info Uw Eigen Huis MENSEN!