VVD Meierijstad maakt zich zorgen om mogelijke plaatsing resomator - Meierijstad

2022-10-08 19:58:37 By : Mr. David liu

Na een melding die het Huis van Troost heeft gedaan bij de gemeente met betrekking tot het plaatsen van een Resumator heeft de VVD Meierijstad vragen gesteld aan het College. Het Huis van Troost is een rouwcentrum, gelegen nabij het Prins Willem Alexander Sportpark, het PieterBrueghelhuis, het Zwijsen College en een kinderdagverblijf.

Een resomator is een metalen drukvat waarbij een overledene in drie tot vier uur wordt opgelost . Zoals op de website van Dela wordt aangegeven is resomeren een chemisch proces waarbij een overledene ontbindt in een vloeistof van water en kaliumhydroxide.

Omdat de VVD zich zorgen maakt over de omgeving waar het Huis van Troost gesitueerd is, en het feit dat het geen mortuarium maar enkel een rouwcentrum is, heeft men een aantal vragen gesteld aan het College.

1. Is het College op de hoogte gesteld van deze aanvraag en het voornemen om het rouwcentrum te transformeren in een locatie waar in de toekomst resomeer-activiteiten mogen plaats vinden?

2. Is het College eens met de vraagsteller dat een dergelijke activiteit niet op de huidige locatie kan plaatsvinden gezien de aard van de omgeving?

3. Is het College eens met de vraagsteller dat Resomeren een chemisch proces is, zoals door Dela op haar website wordt omschreven, en dat een chemisch proces moet plaatsvinden op een industrieterrein?

4. Is het College eens met de vragensteller dat een vergunning voor het plaatsen van een Resomator niet aan de orde is?

5. Zijn er acties ondernomen om de buurt en de diverse sportverenigingen op de hoogte te brengen van deze aanvraag, anders dan publicatie in regionale krant?

Nieuws.nl brengt sinds 2002 het Nederlandse nieuws, landelijk en lokaal uit jouw eigen gemeente.